Localnicii din Băneasa au decis la referendum: vor să se întoarcă la comună, nu mai vor la oraș

În urma referendum-ului organizat de edilul din orașul Băneasa, Paul Coliș și consilierii PSD, cei prezenți duminică 11 iunie a.c. la vot au decis: nu mai vor oraș, ci ar vrea ca localitatea să redevină comună.

Pentru ca referendum-ul să fie validat, era necesar ca din cei peste 4.000 de persoane cu drept de vot, 1.075 persoane să pună ștampila pe „DA“, adică să aleagă statutul de comună. În urma numărării voturilor, rezultatele sunt următoarele: pentru comună au votat 1.528 de cetățeni din totalul celor care și-au exprimat dreptul constituțional, adică 35,54 %. În total, numărul votanților a fost de 1.699, ceea ce înseamnă o prezență de 39%. Cei care s-au împotrivit referendum-ului au fost 142, iar 29 de buletine de vot au fost anulate.

Băneasa a fost declarată oraş în anul 2004, conform Legii 351/2001, la inițiativa fostului edil Nicolae Coman. Acesta le-a promis cetăţenilor o viaţă ca la oraş, cu locuri de muncă şi atragerea de fonduri europene care să ducă la dezvoltarea localității. Acest lucru nu s-a întâmplat, Băneasa ajungând o localitate mai săracă decât unele localităţi cu statut de comună. Ceea ce au simțit localnicii au fost taxele și impozitele de oraș, mai mari decât cele de comună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*