Localitățile Fântânele și Săcele au o rată de incidență a cazurilor COVID-19 de peste trei la mia de locuitori, în timp ce Constanța, Mangalia, Murfatlar, Agigea și Cumpăna se situează între 1,5 și 3/ 1.000 locuitori

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat, joi, normele aplicabile pentru localitățile constănțene, în funcție de rata de incidență a cazurilor COVID-19, cumulată din ultimele 14 zile.

Astfel, cu o rată de peste 3/ 1.000 locuitori sunt localitățile Fântânele și Săcele. Rata de incidență se situează între 1,5/ 1.000 locuitori și 3/ 1.000 locuitori în cinci localități – Constanța, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Restul de 63 de UAT-uri au o incidență mai mică sau egală cu 1,5/ 1.000 locuitori.

Membrii CJSU au votat în unanimitate hotărârea care cuprinde anexele cu măsuri necesare pentru fiecare localitate, în funcție de rata de incidență atinsă.

De exemplu, pentru UAT-uri cu incidență mai mică sau egală cu 1,5/ 1.000 de locuitori, printre măsurile cele mai importante se numără:

  • Se instituie obligația de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite fără a depăși 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

În localitățile cu rata cuprinsă între 1,5/ 1.000 locuitori și 3/ 1.000 locuitori, reamintim următoarele măsuri:

  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Acolo unde rata incidenței cumulate este egală sau depășește pragul de 3/ 1.000 locuitori, măsurile sunt mai restrictive, cum ar fi:

  • Se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

Autoritățile publice locale din județul Constanța vor întreprinde demersuri pentru respectarea, pe teritoriul localităților, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, așa cum sunt prevăzute în ultima hotărâre a CJSU.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*