Liderii tătarilor din toată lumea se întâlnesc la Constanța

Liderii tătarilor vin la Constanța. FOTO Facebook / UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) aduce la malul romnesc al Mării Negre liderii etniei din toată lumea.

Pe 30 august 2015 are loc prima întâlnire a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. Există deja confirmări din partea unor personalități din Ucraina, Turcia, Germania, Polonia și Lituania. Delegația este condusă de președintele Congresului Mondial al Tătarilor, Refat Çubarov.

Çubarov a fost ales la Congresul Mondial al Tătarilor care a avut loc în perioada 1 – 2 august 2015, la Ankara. Din Consiliul de coordonare fac parte 24 de membri care reprezintă comunitățile de tătari din întreaga lume. România este reprezentată de trei membri ai UDTTMR: Gelil Eserghep (Președinte), Samir Menan (Prim-Vicepreședinte) și Metin Omer.
Întâlnirea de duminică este considerată deosebit de importantă în contextul internațional actual, cu atât mai mult cu cât este prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor, după constituirea acestui for.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*