Liceenii de la Colegiul Național de Arte colorează pasajul Gării

Liceenii de la Colegiul Național de Arte colorează pasajul Gării

Liceenii clasei a XI-a a Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța vor participa miercuri la colorarea și înfrumusețarea pasajului Gării, lucrare începută în aceasta vară de asociația Creative Plus. După ce au văzut picturile realizate de artiștii ZidArt din Bacău, tinerii constănțeni au vrut să contribuie și ei la noul design al pasajului gării din orașul lor și au propus să schimbe imaginea treptelor într-una cu totul diferită. Astfel că miercuri orele de artă se vor muta afară și, împreună cu profesoara coordonatoare Alexandra Popa, elevii vor transforma o parte din pasajul prin care unii dintre ei trec zilnic în drum spre școală.

“Constanța merită să prindă culoare, iar atunci când tinerilor li se dă voie să contribuie cu idei, iar vocea le este ascultată, rezultatul nu poate fi decât benefic pentru toți concetățenii noștri”, a declarat Irina Molnuș, președinta asociației Creative Plus.

Ideea schimbării pasajului a venit chiar din partea tinerilor voluntari ai asociației. Ei și-au dorit ca acest loc prăfuit și pustiu prin care treceau zilnic să devină un spațiu plăcut, plin de viață, în care să le fie drag să se oprească și să petreacă timp cu prietenii. Receptivă la ideea lor, Irina Molnuș a dezvoltat proiectul Education Art Flipping, care include evenimente culturale și sportive, jocuri și mișcare, ecologizare și socializare.

Proiectul Education Art – Flipping este finanţat cu 98.400 lei prin ,,Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Galați.

Cu fiecare eveniment organizat, asociația Creative Plus își propune să asigure un spațiu atractiv pentru dezvoltare non-formală fiecărei persoane care dorește să învețe ceva nou.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*