Lenjerii de pat contrafăcute, în valoare de 700.000 de lei, depistate în Portul Constanța

Mii de lenjerii de pat contrafăcute, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni, împreună cu inspectori vamali din Portul Constanța – Sud Agigea, au descoperit, într-un container sosit din China, peste 1.400 de lenjerii de pat, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile aveau ca destinație o societate de pe raza județului Ilfov.

Potrivit Gărzii de Coastă, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali din a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

„În urma verificărilor s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 1.424 lenjerii de pat care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 700.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*