Lemn prelucrat, semifabricat, de aproximativ 100.000 de euro, confiscat de polițiștii constănțeni de la Transporturi

Lemn prelucrat, semifabricat, confiscat de polițiștii constănțeni de la Transporturi

Polițiștii de la Transporturi Maritime au continuat activitățile într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea de acte nereale, potrivit Legii 86/2006, ca urmare a confiscării de lemn prelucrat, semifabricat, din cinci containere ale unei societăți exportatoare.

Astfel, în cursul zilei de luni, 21 martie, declarată Ziua Internațională a Pădurilor – polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și cei ai Gărzii Forestiere Constanța, au identificat aproximativ 182 de metri cubi de stejar – lemn rotund parțial decojit, în șapte containere maritime, deși în documente figura o cantitate de cherestea.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea de acte nereale, constând în folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri, potrivit Legii 86/2006. Mărfurile, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*