Lansatoarele multiple de rachete LAROM au tras în Poligonul Capu Midia

Lansatoarele multiple de rachete LAROM au tras în Poligonul Capu Midia

Poligonul Capu Midia a găzduit în perioada 2 – 3 februarie, trageri reale de luptă cu sistemele de artilerie reactivă LAROM, în cadrul exercițiului  “Viforul 21.11”.

Militarii au executat foc pe ținte la suprafața apei, cu muniție de calibrul 160 mm, la o distanță de peste 16.000 de metri de țărm, în largul mării. Un element de noutate a constat în efectuarea tragerilor cu rachete LAR MK-4 pe timp de noapte, Capu Midia fiind unul dintre poligoanele din țară unde se pot executa trageri atât ziua, cât și noaptea.

Scenariul exercițiului a presupus respingerea unui desant maritim al inamicului.

„Situația tactică a presupus desfășurarea unui marș pe roți din garnizoana de dislocare la pace Bârlad, în zona de manevră a artileriei din Poligonul Capu Midia pentru a asigura sprijinul cu foc al forțelor proprii pentru apărarea aliniamentului în scopul respingerii forțelor inamicului”, a explicat la finalul operațiunii căpitan Oana-Marilena Olinici, șef operații și instrucție în cadrul Batalionului 83 LAROM “Bogdan I”.

Pe parcursul tragerilor, militarii au fost monitorizați de personalul Poligonului Complex de Trageri Capu Midia care a asigurat siguranța perimetrului în care a fost desfășurată misiunea.

Pentru exercițiul tactic au fost dislocați circa 50 de militari din cadrul Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” cu peste 10 mijloace tehnice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*