Exerciții cu trageri de luptă executate, în comun, de militari francezi și români în Poligonul Capu Midia

Exercițiu de apărare antiaeriană în poligonul Capu Midia. FOTO CNIApAA

Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia va găzdui miercuri, 26 aprilie, secvențe de antrenament cu trageri de luptă „Eagle Shield 23-1” și „Eagle Royal 23-2.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, cele două secvențe de instruire sunt conduse de militarii francezi din cadrul Grupului de luptă ROU BG (FRA FN) staționat la Cincu și se axează pe valorificarea și exersarea capabilităților de apărare antiaeriană prin trageri de luptă cu sisteme lansatoare de rachete și tunuri de artilerie antiaeriană calibru 20 mm. împotriva unor ținte aeriene.

„Obiectivele exercițiilor sunt antrenarea în comun a militarilor aliați în vederea îmbunătățirii interoperabilității și a coeziunii structurilor aliate dislocate în România prin exerciții tactice cu trageri de luptă reale”, au precizat reprezentanții SMF.

În cadrul exercițiului, militarii români și americani vor participa cu echipe de observatori în punctele de comandă ale exercițiului, militarii luxemburghezi și olandezi vor desfășura operațiuni de evaluare a lovirii țintelor aeriene cu ajutorul sistemelor aeriene fără pilot din dotare, iar personalul poligonului va asigura siguranța, observarea, coordonarea și conducerea activităților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*