La Universitatea Ovidius din Constanța va fi inaugurată prima minibibliotecă stradală în cadrul proiectului „Raftul verde”

Universitatea Ovidius din Constanța. FOTO UOC

Universitatea Ovidius Constanța (UOC), în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța va inaugura, vineri, 15 iulie, la ora 11.00, prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”.

Potrivit reprezentanților UOC, minibiblioteca stradală conține cărți provenite din donații și va fi amplasată la intrarea în campusul universitar al UOC (Aleea Universității, nr. 1).

„Prin acest proiect se dorește încurajarea donațiilor de carte și proiectarea unei comunități a viitorului bazată pe generozitate, respect față de cultură, promovarea valorilor culturale și instalarea în mijlocul comunității a unei platforme solide de educație permanentă”, precizează managerul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.

Proiectul „Raftul verde”, realizat împreună cu o echipă de voluntari, este finanțat de Consiliul Județean Constanța și presupune dezvoltarea unei rețele de minibiblioteci stradale destinate publicului iubitor de carte. Astfel, organizatorii anunță că până la finalul lunii octombrie vor fi deschise alte nouă minibiblioteci, care vor fi amplasate în zone de interes ale municipiului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*