La Universitatea Ovidius din Constanța au început antrenamentele pentru turneul de darts destinat persoanelor cu dizabilități motorii

Au început antrenamentele pentru turneul de darts destinat persoanelor cu dizabilități motorii. FOTO UOC

Cei 17 tineri din localitate înscriși în proiectul Sitting Darts implementat de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) prin programul Erasmus+, au început antrenamentele la baza sportivă a Facultății de Educației Fizică și Sport a instituției academice, pentru pregătirea primului turneu la care vor participa în această toamnă.

Potrivit managerului de proiect, prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu, proiectul Sitting Darts, finanțat cu 47.425 de euro prin Programul Erasmus+, își propune să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilități motorii care au mai puține oportunități de a se manifesta în plan social și sunt private de puterea vindecătoare a sportului. Astfel, echipa Erasmus+ de la UOC a dat startul primelor antrenamente cu cei 17 tineri înscriși în proiectul Sitting Darts, care vor lua parte la turneul sportiv local, încă de săptămâna trecută, iar participanții care se vor clasa pe primele locuri, vor avea oportunitatea de a se califica la faza internațională organizată la Ankara, Turcia.

„Datorită expertizei pe care o avem, înainte de a începe exercițiile dedicate pregătirii fizice, am rezervat o parte a întâlnirilor pentru pregătirea metodică. Astfel, le-am explicat participanților regulile care se aplică în practicarea acestei discipline, dar și alte aspecte etice și morale în sport. La finalul antrenamentelor, am desfășurat câteva jocuri amicale, în care participanții au avut posibilitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite. Activitățile vor continua și în săptămânile următoare”, a precizat Carmen Ene-Voiculescu. 

Proiectul Sitting Darts, finanțat prin Programul Erasmus+, Acțiunea-Cheie Sport: Parteneriate de Colaborare, este implementat în perioada ianuarie – decembrie 2021 și este realizat în cadrul unui consorțiu format din patru organizații, al cărui lider este Turkish Bocce Bowling and Darts Federation (Turcia). Ceilalți parteneri instituționali sunt: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities (Bosnia și Herțegovina) și Asocijacija Sport Za Sve Srbije (Serbia).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*