La Hârșova, cu sprijinul primăriei și Spitalului Orășenesc, a fost constituit un serviciu de voluntariat pentru a ajuta persoanele vârstnice

Spitalul Hârșova. FOTO Adrian Boioglu
Spitalul Hârșova. FOTO Adrian Boioglu

Spitalul Orăşenesc Hârşova, în urma solicitării primarului Viorel Ionescu, vine în sprijinul constituirii Serviciul de voluntari, în contextul pandemiei cu COVID-19 şi a decretării stării de urgenţă la nivelul ţării.

În ultimele zile, cu precădere în acest week-end, cetăţenii au luat cu asalt rafturile magazinelor pentru a-şi face provizii, oraşul fiind neobişnuit de aglomerat pentru această perioadă, riscul contaminării fiind crescut.

Persoanelor vârstnice, peste 60 de ani, cu afecţiuni cronice, reprezentând categoria cea mai sensibilă la COVID-19, li se recomandă să rămână în locuinţele proprii, evitând expunerea la agentul patogen SARS-CoV-2.

Serviciul de voluntari astfel constituit va achiziţiona produsele de care aceştia au nevoie (alimente, medicamente, produse de igienă personală etc.), pentru a limita răspândirea virusului şi infectarea persoanelor vârstnice având afecţiuni cronice.

Cetăţenii pot suna la numărul de telefon 0758494548 şi comanda le va fi preluată de către voluntari, care vor cumpăra produsele necesare şi le vor livra la adresa indicată de aceştia în cel mai scurt timp, la preţul din magazin, înmânându-li-se bonul fiscal.

Vor beneficia de aceste servicii oferite de voluntari persoanele vârstnice, de peste 60 ani, cu afecţiuni cronice.

Programul va fi disponibil începând cu 16 martie 2020, ora 12:00. Cetăţenii pot apela la numărul de telefon al serviciului de voluntari între orele 09:00 şi 16:00, începând din data de 17 martie 2020.

Oricine doreşte să facă parte din serviciul de voluntari poate apela la acelaşi număr de telefon, în vederea înscrierii.

Voluntarii vor fi instruiţi cu privire la măsurile de precauţie care trebuie respectate şi li se vor pune la dispoziţie echipamente de protecţie pentru a nu se îmbolnăvi şi pentru a nu transmite virusul mai departe.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*