La Constanța se ține ediția pilot a Târgului Național de Produse Tradiționale

La Constanta se desfășoară prima ediție (editie pilot) a Târgului Național de Produse Tradiționale

Inomar Cluster și Asociația Țăranii Dobrogeni în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, Constanța, Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale, Primăria Ovidiu și Moesis by Angelo organizează la Constanța, în perioada 8-10 septembrie 2017, prima ediție (editie pilot) a Târgului Național de Produse Tradiționale.

Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța, debutează pe 8 septembrie deschiderea oficială a evenimentului și prezentarea producătorilor participanți, la ora 11.30, urmată de conferința inițiată de președintele Inomar Cluster, Stănică Enache, „Rolul produselor tradiționale în promovarea destinației” și susținută de reprezentanți ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale alături de invitați reprezentativi din Dobrogea.
Reprezentanții Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale care vor vorbi în cadrul conferinței „Rolul produselor tradiționale în promovarea destinației” sunt Călin Mătieș, Președintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, Dr. Aurel Simion, Președintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale, Meşteşuguri şi Artizanat Vâlcea, care vor vor dezbate tema “Atestarea produselor tradiționale” , Ing. ind. alimentară Tira Iustin, reprezentant al Asociațiației Producătorilor de Produse Tradiționale și ecologice din Maramureș cu tema “Prelucrarea și promovarea produselor și cărnii provenite de la porci din rasa Mangalița”, Dr. Costin Lianu, expert în cadrul proiectului „Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România – Programul de Cooperare Elvețțano – Român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cu tema “Impactul sistemelor de certificare a calității asupra exportului de produse agroalimentare”, Paula Vals, fondator și manager al Piccolo Angelo și Gheorghe Albu, fondator și manager al Cramei Viișoara, invitați dobrogeni care vor vorbi despre “Dobrogea și produsele locale”.

Conferința “Rolul produselor tradiționale în promovarea destinației” va fi moderată de Președintele Inomar Cluster, Stanică Enache și Dr. Ing. Bogdan Oancea, Director executiv al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale

Sâmbăta, 9 septembrie va fi organizată o vizită de lucru la fabrica de produse locale și tradiționale din Greci, județul Tulcea, condusă de Paula Vals, vizită adresată producătorilor Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale.

Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, pilot, Constanța se va desfășura pe parcursul a trei zile, 8-10 septembrie 2017, între orele 10-19, pe platforma Facultății de Șiințe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea Ovidius, zona Campusului universitar (platforma/parcarea din fața corpului B, Aleea Universității nr. 1).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*