La Cazinoul din Constanța se înlocuiesc ornamentele degradate și se refac cele vechi, care nu au probleme majore

Faleza Cazinoului din Constanța

Lucrările la Cazinoul din Constanța continuă în această perioadă, atât în exterior cât și în interior. La exterior se lucrează la acoperiș și la fațade, unde se retencuiesc, se înlocuiesc ornamentele degradate și se refac cele vechi care nu au probleme majore. La interior, echipele de specialiști lucrează încă la planșeele deteriorate unde sunt înlocuite grinzile metalice secundare corodate. Cele noi sunt identice ca dimensiuni și împreună cu noul beton hidrotehnic ce va fi turnat, vor rezista la mediul salin și la cutremure de grad mare.

„Pe măsură ce a fost decopertat vechiul planșeu de beton din fosta sală a restaurantului Cazinoului, s-a constatat că majoritatea grinzilor secundare metalice erau corodate așa că experții au luat decizia să le înlocuiască. Cele noi vor fi identice ca dimensiuni ca celelalte însă mult mai performante, vopsite în trei straturi cu o vopsea specială care să reziste la mediul salin, la coroziuni și după aceea tot planșeul va fi armat, betonul hidrotehnic care fi turnat aici va fi de o marcă superioară, un beton foarte dens care va rezista la cutremure de grad mare”, a explicat arhitectul Radu Cornescu.

Lucrările la Cazinoul din Constanța avansează. FOTO Primăria Constanța

Lucrări importante au loc și la etaj, în sala de spectacole unde specialiștii recondiționează fereastra scoică dinspre Acvariu după modelul celei în oglindă.

„Fereastra scoică ce a fost decopertată este în stare foarte bună, trebuie doar puțin recondiționată. În schimb, fereastra scoică dinspre acvariu a fost recondiționată de-a lungul vremii de 4 – 5 ori. Vorbim despre o fereastră cu o deschidere foarte mare, expusă tot timpul la mediu exterior, mediul salin a acționat coroziv asupra ei așa că unele bucăți au fost înlocuite sau sudate ori au fost înlocuite ferestrele sau puse alte nervuri așa că ea a ajuns să fie diferită față de cea originara. Acum, având ca model cealaltă fereastră se poate face o analiză ca similitudine si refăcută întocmai. Toată această fereastră a fost curățată, sablată și vopsită pentru a fi recondiționată după modelul ferestrei în oglindă”, a spus arhitectul.

Lucrările la Cazinoul din Constanța avansează. FOTO Primăria Constanța

Și la acoperișul Cazinoului se lucrează în ritm alert, iar în exterior se consolidează zidul de sprijin al promontoriului.

„Tot acoperișul a fost recondiționat, lemnăria a fost înlocuită total, structura este în regulă și acum se realizează învelitoarea din tablă, mai întâi, zona de deasupra, <<capișonul>>. Urmează să se pună învelitoare și pe partea acoperișului cu înclinație mare, dar aici se va pune tablă care imita solzii. Pe partea dinspre Comandamentul Marinei deja a fost montată și acum se lucrează la partea dinspre mare. Pe partea exterioară a Cazinoului, zidul care înconjoară promontoriul trebuie consolidat. S-a săpat până la talpa fundației vechiului zid, s-a armat, s-au pus grinzile de fundare pentru a se consolida toată această parte a promontoriului”, a mai detaliat Radu Cornescu.

Lucrările la Cazinoul din Constanța avansează. FOTO Primăria Constanța

Aceste lucrări fac parte din prima etapă de execuție ceea ce înseamnă decopertarea plafoanelor, pardoselilor, zidurilor și stâlpilor, expertizarea și înlăturarea tuturor elementelor care nu mai corespund normelor actuale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*