KMG International îşi reconfirmă angajamentele asumate față de statul român

Stație Rompetrol
Stație Rompetrol

KMG International, compania mamă a rafinăriei Petromidia de la Năvodari, a tranmis o serie de clarificări legate de “dosarul Rompetrol”, aflat în cercetare la DIICOT. Informațiile vin care urmare a declarațiilor lui Daniel Horodniceanu.

“KazMunayGas a achizitionat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007 și a preluat conducerea executivă grupului în anul 2009, după achiziționarea pachetului rezidual de 25% din acţiuni. Nici una dintre faptele sau omisiunile fostului acţionar majoritar sau ale conducerii The Rompetrol Group NV nu pot cădea în responsabilitatea managementului şi a angajaţilor de după anul 2009 ai Grupului, denumit în prezent KMG International.

KMG International este o filială a KazMunayGas, Compania Națională Petrol și Gaze din Kazakhstan. Sub acţionariatul actual şi conducerea din prezent a companiei KazMunayGas, KMG International acționează în acord cu standardele de etică în afaceri, respectand legislaţia din România, țară în care grupul deţine o parte importată a activelor şi în care îşi desfăşoară operaţiunile.

Reamintim că KazMunayGaz a dovedit deja respectarea angajamentului de a contribui la dezvoltarea României ca un hub energetic pentru regiunea Mării Negre, prin investiții în valoare de aproximativ 4 miliarde dolari începând din anul 2007, în operațiuni derulate de mai mult de 5.000 de angajati din Romania. Grupul a plătit în perioada 2007 – 2014 mai mult de 12 miliarde dolari la bugetul statului român.

KazMunayGas International şi-a asumat, faţă de guvernul român, dezvoltarea unui fond de investiții mixt româno-kazah, cu un aport de capital de 150 de milioane de dolari şi urmărind o țintă totală a activelor de până la 1 miliard de dolari, în funcție de condiţiile de piață. KazMunayGas International aşteaptă din partea Guvernului român parcurgerea unor paşi administrativi necesari pentru înfiinţarea entităţii de proiect a fondului de investiţii, în timp ce proiecte în valoare de peste 300 milioane dolari au fost deja identificate şi sunt pregătite pentru a fi transferate către fond şi pentru a fi dezvoltate în România.

Prin urmare, performanţa şi reputaţia solidă a Grupului KMG International reprezintă rezultatele muncii depuse de actualii acţionari şi a echipei de management, cu respectarea de către aceştia a angajamentelor asumate. De aceea, ne aşteptăm ca în viitor, înalţi oficiali ai statului roman să delimiteze şi să definească definească cu mai multă precizie scopul şi aria investigaţiilor referitoare la evenimente petrecute înaintea prezenţei KazMunayGas în România. Astfel, opinia publică va fi corect informată, iar ambiguităţile care pot genera riscuri reputaţionale vor fi evitate” se arată în comunicatul de presă transmis redacției Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*