Klaus Iohannis participă la festivitățile de deschidere a noului an universitar. Se impun restricții în zona Peninsulară

Președintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei Române. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința cetățenilor că, în data de 2 octombrie începând cu ora 11:00, în Piața Ovidiu din Constanța, se va desfășura evenimentul ocazionat de deschiderea anului universitar 2017-2018.

Ceremonia va fi marcată de prezența Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.
Evenimentul va fi organizat de către Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, Universitatea Maritimă și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Accesul publicului se va face între orele 09:30 – 10:30.

Pentru ca această manifestare să se desfăşoare în condiții de siguranță se vor institui următoarele restricții:

• în data de 2 octombrie 2017, reprezentanţii poliţiei rutiere vor stabili oportunitatea restricţionării traficului rutier din zonă în funcţie de valorile de trafic;
• accesul autovehiculelor în zona peninsulară a Constanței (în intervalul orar 8.00 – 13.00) se va realiza prin prezentarea unui act de identitate din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona afectată de restricții (în cazul riveranilor), sau al unui permis de trecere – pass eliberat de autoritățile competente (pentru celelalte categorii de utilizatori ai autovehiculelor: invitați, jurnalişti, care de televiziune, autoutilitară care va monta instalația de sonorizare s.a.);
• maşinile care aprovizionează agenții economici aflați în zona de siguranță vor avea acces doar până la ora 7.00 a.m.;
• de asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță, cu excepția autovehiculelor aparținând instituțiilor publice/persoanelor invitate/ acreditate să participe la acest eveniment.

Pentru evitarea aglomerației şi crearea de ambuteiaje în trafic, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța va asigura transportul persoanelor care vor participa la acest eveniment, prin prelungirea liniilor de autobuze 42 și 48 până la Poarta 1 (în intervalul orar 09.00-13.00).
În acest context, Primăria municipiului Constanța recomandă constănțenilor care vor lua parte la evenimentul organizat luni, în Piața Ovidiu, să folosească mijloacele de transport în comun ori să aleagă deplasarea pietonală. În acest fel se vor evita blocajele auto în zona peninsulară a orașului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*