Județul Constanța are aproape 500 de paturi pentru persoanele infectate cu Covid-19

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

În contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României, DSP Constanța a elaborat un Plan Alb de organizare a sistemului sanitar din județul Constanța, aprobat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Cu ajutorul acestui plan, au fost desemnate unitățile medicale principale și cele suport de tratare a persoanelor confirmate cu COVID-19.

Astfel, în prima linie de combatere a noului coronavirus se află Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dedicat exclusiv tratării bolnavilor COVID-19. Unitatea medicală are un număr total de 120 de paturi, dintre care ocupate sunt 98. Din acest număr, 95 de pacienți sunt confirmați, iar 3 prezintă suspiciuni. În Terapie Intensivă sunt ocupate, în acest moment, 8 dintre cele 10 paturi disponibile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Spitalul secundar de tratare a bolnavilor COVID-19 este Spitalul de Pneumoftiziologie din Palazu Mare, cu un total de 88 de paturi disponibile. Dintre acestea, 14 sunt ocupate de pacienți care prezintă suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Spitalul Municipal Medgidia, considerat spital suport, are un număr total de 150 de paturi rezervate COVID-19. Dintre acestea, 17 sunt ocupate de pacienți care prezintă suspiciuni de infectare, după cum urmează: 7 paturi în Secția de Medicină Internă, 2 paturi în Secția de Chirurgie, un pat la ATI, 4 paturi în Secția de Pediatrie, un pat în Secția de Obstetrică-Ginecologie și două paturi în Secția de Neurologie. Spitalul Municipal Medgidia va trata, dacă situația o va cere, cazurile de coronavirus care prezintă patologii diferite față de cele respiratorii, dar și gravidele infectate.

Nu în ultimul rând, în schema de organizare a Planului Alb a fost luată în considerare și Secția Exterioară a SCJU Constanța din Agigea, unde au fost alocate 74 de paturi COVID-19. În acest moment, 43 dintre acestea sunt ocupate, dar de pacienți care provin din cazuri sociale, fără suspiciuni de infectare cu SARS-CoV-2.

În ceea ce privește spitalul militar mobil de pe stadionul „Portul”,dedicat exclusiv pacienților cu noul coronavirus, lucrările sunt pe ultima sută de metri. Unitatea va avea un număr de aproximativ 55 de paturi și va trata cazurile ușoare și medii. Totodată, sistemul prevede și un număr de 120 de paturi pentru carantină.

„Am încredere mare în specialiștii noștri din sistemul medical că vor ține această situație sub control. Planul Alb a fost gândit tocmai pentru a reduce presiunea de pe sistemul sanitar local, iar în acest sens consider că a fost găsită cea mai bună soluție. După finalizarea spitalului militar mobil, județul va avea aproape 500 de paturi, parte din acest Plan Alb. Sperăm să nu fie nevoie să le folosim pe toate, dar dacă situația o va cere, sunt sigur că vom găsi soluții chiar să suplimentăm numărul. Este foarte important să avem grijă de constănțeni, dar, în aceeași măsură, să protejăm și personalul medical, vital în această perioadă, pentru noi toți”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*