Jucării și încălțăminte contrafăcute, de peste trei milioana de lei, descoperite în două containere destinate unor firme din Ucraina

Jucării și încălțăminte contrafăcute, de peste trei milioana de lei, descoperite în două containere destinate unor firme din Ucraina. FOTO: AVR

Inspectorii vamali din Portul Constanța Sud – Agigea, au descoperit, două containere destinate unor firme din Ucraina, câteva zeci de mii de jucării și perechi de încălțăminte sport, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru diferite mărci.

Astfel, în data de 05 mai, inspectorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, care aparțineau unor societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

„Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au reținut peste 29.000 bucăți jocuri și jucării și aproximativ 6.400 de perechi de încălțăminte sport. Toate bunurile reținute sunt susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru diferite mărci, iar valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la prețul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 3.100.000 de lei”, au transmis reprezentanții Autorității Vamale Române.

Controlul vamal a fost efectuat conform procedurilor legale în vigoare, iar inspectorii vamali au procedat la reținerea bunurilor, urmând ca acestea să fie supuse procedurilor legale de confiscare, în conformitate cu prevederile Codului Vamal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*