„Jocuri în curtea din spate” și „Doi tineri din Verona” în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța

„Jocuri în curtea din spate”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța a programat sâmbătă, 19 noiembrie, două reprezentații ale unui spectacol premiat la Gala Premiilor UNITER în anul 2020, „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, traducerea Ada-Maria Ichim, în regia Dianei Mititelu. Regizoarea TSC a câștigat Premiul pentru DEBUT pentru regia acestui spectacol.

Cele două reprezentații sunt programate la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, de la ora 17.00 și de la ora 20.00, rolul principal fiind jucat, alternativ, de Cristiana Luca și de Ecaterina Lupu, acompaniate de actorii Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Doi tineri din Verona. FOTO TSC

Tot în weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanța a programat o reprezentație a spectacolului „Doi tineri din Verona”, de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Spectacolul a fost selecționat de mai multe festivaluri de renume, dintre care menționăm Festivalul Național de Teatru 2021 și Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2022.

Reprezentația este programată duminică, 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A,

Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin. „O altă cultură” devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene.

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma Mystage.ro sau de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*