Jandarmii constănțeni au descoperit peste 20.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal

Jandarmii au descoperit peste 20.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal. FOTO: IJJ Constanța

Jandarmii constănțeni au depistat, în perioada minivacanței prilejuită de intrarea în noul an, peste 20.000 de articole pirotehnice (în greutate totală de peste 110 kg) comercializate fără respectarea prevederilor legale.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, în perioada 30 – 31 decembrie, jandarmii constănțeni au intensificat activitățile de verificare a comercianților de materiale pirotehnice de divertisment, scoase la vânzare preponderent în această perioadă a anului, constatând cu această ocazie mai multe abateri.

Au fost identificate produse pirotehnice din categorii care nu sunt permise a fi deținute sau comercializate conform prevederilor legii 126/1995 (lege care prevede că orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune).

Jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliție, abilitate de lege în acest sens.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*