Jandarmii constănțeni au descoperit peste 12.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal

Jandarmii au descoperit peste 12.000 de articole pirotehnice comercializate ilegal. FOTO: IJJ Constanța

Jandarmii constănțeni au depistat în perioada sărbătorilor de Crăciun, în municipiul Constanța, peste 12.000 de articole pirotehnice, în greutate totală de aproape 70 kg, comercializate fără respectarea prevederilor legale.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, în perioada 24 – 29 decembrie, jandarmii constănțeni, pe lângă celelalte activități specifice derulate, au verificat şi materialele pirotehnice de divertisment scoase la vânzare în această perioadă a anului de către comercianții autorizați, constatându-se cu această ocazie mai multe abateri de la litera legii. Au fost identificate astfel produse pirotehnice din categorii care nu sunt permise a fi deținute sau comercializate conform prevederilor legii 126/1995, precum şi încercări ale unor comercianți de a ascunde acest lucru prin lipsa etichetei în limba română sau prin lipirea unei etichete false, pentru a le încadra într-o categorie permisă de lege.

De asemenea, au fost reținute şi produse permise a fi comercializate dar care nu aveau instrucțiunile de utilizare în limba română, nerespectând astfel prevederile legii 126/1995 (Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripționate în limba română categoria din care fac parte, instrucțiunile de folosire, termenul de garanție, precum și pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor).

Jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliție abilitate de lege în acest sens.

Cu această ocazie le atragem atenția atât comercianților cât şi potențialilor cumpărători ai acestor produse pirotehnice de divertisment să se asigure că acestea sunt etichetate şi încadrate corect într-o categorie permisă a fi comercializată, deținută sau utilizată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*