Jandarmii constănțeni au depistat doi indivizi care vindeau pește fără a avea documente

Peștele vândut fără documente a fost confiscat. FOTO IJJ Constanța

O cantitate de aproximativ 100 kg de peşte comercializat ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unei acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

Sâmbătă, 01februarie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a depistat două persoane care comercializau peşte, fără a avea documente legale, în târgul din General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit), jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie, în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*