ISU Dobrogea: “Atenție de unde și ce artificii cumpărați!”. Recomandări pentru noaptea de Anul Nou

Artificii aprinse. FOTO ISU Dobrogea
Artificii aprinse. FOTO ISU Dobrogea

Nu este Revelion fără magia luminilor şi a artificiilor. Situaţia înregistrată în anii anteriori scoate în evidenţă faptul că utilizarea şi folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puţine ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar şi cu provocarea de incendii.

Pentru diminuarea riscului de incendiu în perioada imediat următoare, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;
  • nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
  • păstraţi în locuri sigure chibriturile şi brichetele;
  • se interzice aşezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse.

Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii SMURD atrag atenţia că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini şi pe faţă, dar şi răni grave la nivelul ochilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*