ISU Constanța vine cu noi detalii în cazul bisericii din cartierul Tomis Plus. Preotul paroh a primit nouă avertismente în urmă cu cinci ani pentru că o anexă nu figura în documentația depusă pentru aviz

Incendiu la biserica din cartierul Tomis Plus

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța vine cu noi detalii în cazul bisericii din cartierul Tomis Plus care a ars într-un incendiu, în data de 28 august.

ISU a anunțat că preotul paroh a primit nouă avertismente în urmă cu cinci ani pentru că o anexă din curtea bisericii nu figura în documentația depusă pentru aviz.

“În urma parcurgerii unor documente privind controalele tematice anterioare efecutate la lăcașurile de cult, premergător Sfintelor Sărbători Pascale, a fost identificat un document de control întocmit în anul 2017 de o echipă de control din cadrul Inspecției de Prevenire care a efectuat o verificare la o anexă din curtea bisericii respective, ce nu figura în documentația depusă pentru aviz. Construcția era din material combustibil (lemn). Pentru deficiențele constatate, preorul paroh a fost sancționat cu nouă avertismente. Printre neregulie constatate, menționăm: construcția improvizată funcționa fără solicitarea și obținerea autorizației de securitate la incendiu, nu era organizată activitatea de apărare împotriva incendiilor, mijloacele de primă intervenție (stingătoarele) nu erau verificate, instalația electrică era exploatată cu deficiențe și improvizații”, a mai anunțat ISU Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*