IPS Teodosie trimis de către DNA în judecată în dosarul ce privește inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată

IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 9 martie în ultimul dosar deschis pe numele său. El este acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată.

Noul dosar penal al arhiepiscopului Tomisului deriva dintr-unul mai vechi, trimis deja pe rolul instanței. Anul trecut în luna februarie Petrescu Teodosie, și alte 5 persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.400.000 lei. În timpul procesului judecat la Constanta, înaltul prelat a dat vina pe trei angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului (din care doi preoți) de fraudarea fondurilor europene.

Arhiepiscopul Teodosie a spus procurorilor anticorupție că cei doi preoți, fără știrea sa și cu încălcarea legii, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha de pământ ale Arhiepiscopiei. Mai mult, i-a acuzat că ar fi încheiat acte de arendă către alte societăți și persoane, a altor 110 ha de teren situate în diferite locații. Denunțul la DNA a fost susținut și de un alt preot constănțean, Neculai Poalelungi. Și el este acuzat acum împreună cu IPS Teodosie de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*