IPS Teodosie slujește într-o mănăstire ridicată pe locul barăcilor comuniste de pe malul Canalului

Lagărul comunist de la Canal
Lagărul comunist de la Canal

Sâmbătă, 2 iulie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, și va face parte din soborul ce va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Putna, care își serbează ctitorul.

Duminică, 3 iulie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 2-a după Rusalii, care, în Patriarhia Română, este numită Duminica Sfinților Români. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va poposi la mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu, care își serbează hramul. Începând cu ora 7.30, ierarhul va oficia slujba de sfințire a monumentului dedicat victimelor din lagărele de muncă forțată ale Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari, apoi, de la ora 8.30, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de un cuvânt de învățătură despre importanța sfinților români.

Mănăstirea este ridicată pe locul fostelor barăci de pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari. Unul dintre supraviețuitorii lagărelor comuniste a fost părintele arhimandrit Iustin Pârvu, cel care a și participat la prima slujbă de hram a mănăstirii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*