IPS Teodosie slujește într-o mănăstire ridicată pe locul barăcilor comuniste de pe malul Canalului

Lagărul comunist de la Canal
Lagărul comunist de la Canal

Sâmbătă, 2 iulie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, și va face parte din soborul ce va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Putna, care își serbează ctitorul.

Duminică, 3 iulie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 2-a după Rusalii, care, în Patriarhia Română, este numită Duminica Sfinților Români. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va poposi la mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu, care își serbează hramul. Începând cu ora 7.30, ierarhul va oficia slujba de sfințire a monumentului dedicat victimelor din lagărele de muncă forțată ale Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari, apoi, de la ora 8.30, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de un cuvânt de învățătură despre importanța sfinților români.

Mănăstirea este ridicată pe locul fostelor barăci de pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari. Unul dintre supraviețuitorii lagărelor comuniste a fost părintele arhimandrit Iustin Pârvu, cel care a și participat la prima slujbă de hram a mănăstirii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*