ÎPS Teodosie instituie perioadă de rugăciune și post între 26 și 28 februarie. Decizia luată pentru a fi înființată Mitropolia Tomisului. Arhiepiscopia explică când un ierarh poate lua o asemenea decizie

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu / CTnews
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu / CTnews

Înalt Prea Sfințitul Teodosie instituie perioadă de rugăciune și post între 26 și 28 februarie, iar decizia a fost luată pentru a fi înființată Mitropolia Tomisului. Arhiepiscopia explică când un ierarh poate lua o asemenea decizie

Redăm mai jos integral ordinul transmis de către Arhiepiscopia Tomisului.

“Având în vedere râvna şi solicitarea insistentă a credincioşilor din cuprinsul Sfintei Arhiepiscopii a Tomisului de a se institui o perioadă de rugăciune şi de post pentru împlinirea dorinţei poporului de pace, rânduială şi descoperire a adevărului, se emite prezentul ordin circular:

  1. Se instituie o perioadă de post de luni, 26.02.2024, până miercuri, 28.02.2024, inclusiv.

  2. În această perioadă, clericii şi credincioşii vor oficia în biserici şi mănăstiri, zilnic, Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

  3. Toate parohiile şi mănăstirile din subordinea Arhiepiscopiei Tomisului vor anunța enoriașii cu privire la prezenta dispoziţie canonică, după Sfânta Liturghie de duminică, 25.02. 2024”.

Cum explică Arhiepiscopia Tomisului această decizie.

“În exercitarea misiunii sale un ierarh ortodox poate institui o perioadă specială de post și rugăciune la solicitarea clerului și a credincioșilor. Au mai fost instituite în decursul timpului multe astfel de măsuri extraordinare. Pentru Arhiepiscopia Tomisului ultimul post special cu rugăciune instituit de către ierarh a avut loc în anul 2020, în contextul de atunci” – purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop.  

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*