IPJ Constanța vine cu noi date în legătură cu scandalul în urma căruia un bărbat a fost împușcat cu un pistol cu bile. Acesta lovise un tânăr înainte de a fi împușcat. Arma a fost confiscată

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a venit cu noi date în legătură cu scandalul în urma căruia un bărbat a fost împușcat cu un pistol cu bile, precizând că acesta lovise un tânăr înainte de a fi împușcat, iar arma respectivă a fost confiscată.

Polițiștii Secției 4 au identificat toate persoanele participante la eveniment, fiind vorba despre 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani.

Din cercetări a reieșit faptul că 4 dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, s-ar fi deplasat pe strada Bravilor din municipiul Constanța pentru a purta o discuție cu un tânăr de 18 ani, pe fondul unor nemulțumiri anterioare fiind iscat un scandal.

“Întrucât cel din urmă a considerat că ar exista posibilitatea escaladării conflictului, a cerut ajutorul tatălui său, de 45 de ani, care, ajuns la fața locului, l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe unul dintre tineri. În continuare, tânărul de 17 ani, având asupra sa un pistol de tip airsoft cu bile din plastic, l-ar fi înmânat minorului de 16 ani, care ar fi tras mai multe bile de plastic asupra bărbatului de 45 de ani”, a anunțat IPJ Constanța.

În cauză, polițiștii au dispus următoarele măsuri:

– sancționarea contravențională a tinerilor de 16, 18, 22 de ani, precum și a bărbatului de 45 de ani, pentru provocarea de scandal, conform prevederilor Legii 61/1991, cu amendă totală în valoare de 3.200 de lei;

– sancționarea contravențională a tânărului de 17 ani, pentru portul armelor neletale în locurile publice, conform prevederilor Legii 295/2004, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, arma de tip airsoft fiind ridicată, în vederea confiscării;

– sancționarea contravențională a tânărului de 16 ani, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru folosirea armelor neletale în locuri publice, conform prevederilor Legii 295/2004.

Până la acest moment, persoanele în cauză nu au depus plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*