Iohannis: “Am vizitat astăzi un centru de formare în care oamenii interesați sunt pregătiți pentru a fi tehnicieni în zona regenerabilelor. Aici s-au format peste 10.000 de specialiști în acest domeniu”

FOTO Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a vizitat Renewable Energy School of Skills din Constanța, un centru de formare unde oamenii interesați sunt pregătiți pentru a fi tehnicieni în zona regenerabilelor, iar aici în ultimii 10 ani s-au format peste 10.000 de specialiști în acest domeniu.

Iohannis a spus la finalul vizitei că acest centru de la Constanța funcționează foarte bine.

“Am vizitat astăzi un centru de formare, putem să-i spunem, este un fel de școală în care oamenii interesați sunt pregătiți pentru a fi tehnicieni în zona regenerabilelor. Este vorba de tineri care vor să se califice, dar și de adulți care vor să se recalifice. Ați fost unii dintre dumneavoastră împreună cu mine, ați văzut baza tehnică. Este un centru, care după părerea mea, funcționează foarte, foarte bine. Din ce am aflat astăzi, din discuții, deja în ultimii mai mult de 10 ani, aici s-au format peste 10.000 de specialiști în acest domeniu”, a declarat Iohannis.

El a declarat că România dorește să aibă cât mai multă energie din surse regenerabile.

“Pentru noi, în România, este o zonă foarte importantă în condițiile în care vrem să extindem considerabil zona de regenerabile. Asta din mai multe motive – vrem să protejem mediul, vrem să luptăm împotriva schimbărilor climatice, vrem să dispunem de cât mai multă energie din surse regenerabile. Regenerabile, în principal, aici vorbim despre eolian, adică să recoltăm energia vântului și despre fotovoltaice, adică să recoltăm energia solară. Ne află aici, lângă Constanța, în Dobrogea, unde condițiile naturale sunt propice, avem și foarte mult soare, avem și foarte mult vânt și, în mod natural, regenerabilele au luat un avânt semnificativ aici, în zonă. După părerea mea, astfel de centre trebuie extinse în condițiile în care peste tot în România dorim să avem o dezvoltare semnificativă pe regenerabile, asta însemnând și în stil industrial, dar în același timp înseamnă și individual. Tot mai mulți români vor dori să-și transforme felul în care generează sau consumă energie, există o tendință clară sprijinită și prin fonduri europene de a amplasa, de exemplu, panouri fotovoltaice pe case, pe blocuri. Noi, ca și Stat, încurajăm puternic acestă tendință. I-am felicitat pe cei pe care i-am întâlnit astăzi în centru, este o echipă tânără, o echipă foarte energică, un foarte bun exemplu pentru alte dezvoltări similare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*