Invitație la bordul navelor militare din Constanța, Mangalia, Brăila, Galați și Tulcea

Ziua Porților Deschise în porturile militare. FOTO: SMFN

Un eveniment deosebit, care nu lipsește din seria activităților premergătoare Zilei Marinei Române, este Ziua Porților Deschise în porturile militare. Fregate, corvete, nave purtătoare de rachete, monitoare fluviale, vedete blindate fluviale, standuri interactive cu tehnică și echipamente de infanterie marină și de scufundare, precum și multe surprize își așteaptă vizitatorii sâmbătă, 5 august, în porturile militare Constanța și Mangalia și pe falezele centrale din Brăila și Tulcea, iar la Galați marinarii vor fi prezenți duminică, 6 august.

În portul militar Constanța, sâmbătă, 5 august în intervalul orar 09.00 – 17.00, publicul va putea vizita fregatele „Regele Ferdinand” (F-221) și „Regina Maria” (F-222), Monitorul fluvial „Ion C. Brătianu” (46), Vedeta blindată fluvială „Rovine” (180), un elicopter IAR 330 Puma Naval echipat în varianta de luptă antisubmarin, Dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274), Șalupa de cercetare hidrografică „Ocean 1”, Nava-școală „Mircea”, standuri expoziționale prezentate de Centrul 39 Scafandri, Direcția Hidrografică Maritimă, Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, Poliția de Frontieră / Garda de Coastă, Regimentul 307 Infanterie Marină, Muzeul Național al Marinei Române, Centrul 110 Comunicații și Informatică, Centrul Tehnic Editorial al Armatei, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, precum și de ligile și asociațiile socio-profesionale.

Pentru accesul în portul militar Constanța, vizitatorii pot utiliza, gratuit, mijloacele de transport supraetajate asigurate de Primăria Municipiului Constanța, în intervalul orar 09.00 – 17.00, pe traseul Poarta 1 – Muzeul Portului Constanța (Cuibul Reginei) și retur.

Sâmbătă, 5 august, la Muzeul Național al Marinei Române, intrarea va fi gratuită în intervalul orar 09.00 – 17.00.

În portul militar Mangalia, sâmbătă, 5 august, în intervalul orar 10.00 – 14.00, marinarii militari îi așteaptă pe vizitatori să urce la bordul Corvetei „Amiral Petre Bărbuneanu” (260) și navelor purtătoare de rachete „Zborul” (188) și „Pescărușul” (189). De asemenea, cei prezenți pot vizita nave din subordinea Bazei Logistice Navale „Pontica”, Centrului de Scafandri, Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Poliției de Frontieră / Gărzii de Coastă, precum și expozițiile de tehnică și armament. Mai mult decât atât, publicul va putea lua parte la activitățile organizate la atelierele demonstrative și la cele de jocuri marinărești. Concomitent, la Cercul Militar Mangalia, vor avea loc diferite activități interactive, organizate de comenduirea garnizoanei, în colaborare cu ligile și asociațiile socio-profesionale militare locale.

La Brăila, publicul este invitat pe faleza Dunării, sâmbătă, 5 august, între orele 09.00 – 14.00, pentru a vizita navele militare fluviale, Monitorul „Mihail Kogălniceanu” (45), Vedeta blindată „Smârdan” (178), Vedeta fluvială „Locotenent Paul Apostolescu” (149), și expozițiile de tehnică militară.

La Galați, marinarii militari participă duminică, 06 august, începând cu ora 08.00, la ceremonialul militar și religios, organizat la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, după care, în intervalul orar 09.00 – 14.00, pe faleza inferioară a Dunării la ponton NAVROM, gălățenii vor putea să viziteze navele militare și o expoziție de tehnică, echipamente și armament prezentată de militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Pe Faleza „Ivan Patzaichin” din Municipiul Tulcea, vor pute fi vizitate sâmbătă, 5 august, în intervalul orar 09.00 – 14.00, Vedeta blindată „Opanez” (177), Vedeta Fluvială „Lt. Alexandru Cristodorescu” (142), Șalupa rapidă de intervenție „Eugeniu Botez” (522), Remorcherul fluvial (328) și o expoziție de tehnică militară și echipamente specifice de infanterie marină.

Muzeul Național al Marinei Române va fi prezent la Ziua Porților Deschise în garnizoanele Brăila, Tulcea și Galați cu o expoziție de piese de patrimoniu cu valoare istorică, mărturii originale importante din istoria militară a forțelor navale fluviale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*