Intrare liberă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța de “Noaptea Muzeelor”

NOAPTEA MUZEELOR 2017 la Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta
NOAPTEA MUZEELOR 2017 la Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța se alătură și în acest an instituțiilor de cultură care își deschid porțile publicului interesat, în cadrul evenimentului de anvergură Noaptea Europeană a Muzeelor.

Cei interesați de istoria și arheologia clasică și medievală a Dobrogei vor avea posibilitatea de a vizita gratuit vineri, 20 mai, între orele 20.00 și 00.00 sala Tezaur de la parterul MINAC și expoziția permanentă de la etajul 1 al aceleiași instituții. Etajul 2, corespunzător istoriei moderne și contemporane a românilor, va rămâne în continuare închis pentru reorganizare.

Accesul în muzeu se va face în mod organizat, în grupuri de câte 60 de persoane, nefiind permisă vizita simultană a mai mult de 2 grupuri, din motive de securitate. Intrarea ultimului grup se va face la ora 00.00.

Publicul interesat poate admira colecțiile de obiecte din sticlă, bijuterii și sculpturi antice expuse în sala Tezaur și să urmărească evoluția comunităților umane din preistorie până în perioada medievală, evoluție istorică reconstituită prin expunerea unor variate categorii de artefacte specifice culturilor lor materiale.

Va fi permis accesul gratuit și în Edificiul roman cu mozaic, în grupuri mici, de maximum 30 de persoane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*