Insule ecologice digitalizate pentru o mai bună colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Constanța

Insule ecologice digitalizate. FOTO Primăria Constanța

14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor sunt deja funcționale în oraș încă de anul trecut. Ecoinsulele amplasate funcționează pe baza unei cartele GSM, ceea ce împiedică depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate. Fiecare cetățean ar trebui să fie conștient de necesitatea colectării separate și de utilizarea corectă a acestor dispozitive.

Insulele ecologice dispun de containere pentru colectarea deșeurilor pentru toate fracțiile: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem de monitorizare și raportare. Printre avantajele acestor dispozitive se numără eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării și a aspectului inestetic pe care actualele platforme îl au. Platformele de colectare selectivă a deșeurilor reprezintă soluția ideală pentru problema gunoiului din comunități, mai ales în zonele turistice și în centrul orașelor.

Primăria Constanța continuă modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor. Până la sfârșitul acestui an, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor. Procedura de achiziție este în desfășurare și este derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*