Inspectori fiscali din Constanța, reținuți de procurorii anticorupție pentru luare de mită

Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro
Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro

Doi inspectori din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța au fost reținuți de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, după ce au pretins și primit câte 4.000 de lei, mită de la administratorul unei societăți comerciale.

Potrivit DNA, în ordonanțele procurorilor se arată că, la data de 18 octombrie, Mihai Bușu și Stere Anagnoste, în calitățile lor de inspectori în cadrul ANAF – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale, martor în cauză.

„Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond  la societatea omului de afaceri”, se arată în comunicatul DNA.

În același context, la data de 19 octombrie, cei doi inspectori ANAF ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Mihai Bușu și Stere Anagnoste au fost reținuții de procurorii anticorupție, pentru 24 de ore, începând cu data de 19 octombrie, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*