Inspectoratul Școlar explică modul cum s-a petrecut incidentul de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida când un bărbat a făcut gesturi obscene în curtea unității. Poliția face cercetări  

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. FOTO Catalin Schipor

Inspectoratul Școlar Constanța a explicat modul cum s-a petrecut incidentul de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida când un bărbat a făcut gesturi obscene în curtea unității. Poliția face cercetări în acest caz.

“În ceea ce privește incidentul care a avut loc în data de 13.11.2023 la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța, facem următoarele precizări:

– doamna directoare a informat tardiv, în data de 05.12.2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, printr-o notă de relație solicitată de inspectorul școlar general, detaliind situația cu care s-a confruntat unitatea de învățământ;

– din nota de relație, reiese faptul că, în intervalul orar 8:40 – 9:15, elevii care se aflau în curtea școlii ar fi trebuit să fie în atelierul de practică, la ora de instruire a domnului profesor Dumitrescu Marius;

– o persoană străină a intrat în curtea liceului deoarece în intervalul 8-10 poarta nu a fost păzită de către personalul cu atribuții în acest sens;

– profesorul Dumitrescu Marius a semnalat incidentul abia după ce persoana străină a părăsit perimetrul școlii;

– profesorii care efectuau serviciul pe școală în intervalul 9:20 – 10:20 au verificat ceea ce a sesizat domnul profesor, constatând absența persoanei străine și anunțând conducerea școlii, la 9:49;

– doamna directoare a apelat serviciul 112, însă, în absența intrusului, nu a fost necesară și deplasarea unui echipaj.

În perioada 06 – 18.12.2023, o comisie numită în cadrul Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța va verifica aspectele sesizate, urmând a se stabili ulterior măsurile care se impun. La acest moment, ne-am asigurat că perimetrul școlii este monitorizat corespunzător și că au fost demarate procedurile de verificare a activității personalului angajat în cadrul Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța  – IȘJ Constanța.

Polițiștii fac verificări în acest caz.

“La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 5 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanei bănuite și luării măsurilor legale ce se impun” – IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*