Spitalul Mangalia are nevoie de medici pediatri

Spitalul Mangalia are nevoie de medici pediatri

Spitalul Municipal Mangalia va scoate la concurs, în perioada următoare, trei posturi de medici în domeniul Pediatrie, două dintre acestea fiind pe perioadă nedeterminată, iar un post pe perioadă determinată. Conducerea unității medicale a început demersurile în acest sens, urmând ca după aprobarea posturilor de către ministerul de resort să fie organizat concursul propriu-zis, iar cei interesați pot urmări anunțurile de angajare, pe site-ul spitalului.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, în prezent, pe Secția de Pediatrie, își desfășoară activitatea doar un singur medic pediatru, iar consultațiile în Compartimentul Primiri Urgențe Pediatrie se fac până la ora 14.00.

„Din nefericire, ne confruntăm cu o situație mai puțin plăcută, atât pentru noi, ca responsabili ai managementului spitalului, cât și pentru micuții noștri pacienți, însă depunem toate eforturile posibile să ieșim cât mai repede cu putință din acest impas. După cum se cunoaște, angajările în sistemul public au fost sistate până la 1 ianuarie 2023, iar noi aveam deja deficit de medici și nu puteam asigura gărzile. Din păcate, nici pentru contracte de gărzi nu am avut medici pediatri interesați de acest aspect”, a declarat managerul instituției medicale, Alina Dan.

Ea a mai explicat că, s-a ajuns în această situație ca cea din 2017, când spitalul nu avea medici anesteziști, și pentru faptul că, de curând, dintre medicii care acordau consultații în spital, un medic pediatru și-a dat demisia, iar un altul a intrat în concediu prenatal, pe lângă deficitul deja existent, toate aceste aspecte ducând la adâncirea crizei de medici pediatri din Spitalul Mangalia.

„O altă problemă stringentă cu care se confruntă instituția spitalicească este lipsa de cereri din partea medicilor pediatri de a ocupa aceste posturi. Numărul minim de medici pentru înființarea liniei de gardă este de cinci medici pediatri, iar noi avem un deficit de patru medici. Însă, până la organizarea concursului, sperăm să atragem medici pediatri cu contract de colaborare. În curând, blocul construit special pentru cadrele medicale care vor să vină la Spitalul Mangalia va fi dat în folosință, iar medicii care doresc să rămână la noi în oraș, vor putea beneficia de o locuință”, a mai subliniat managerul instituției medicale.

Până la rezolvarea acestei situații, reprezentanții spitalului îndrumă pacienții către medicii de familie sau medicii care dețin cabinetele de pediatrie din incinta Policlinicii Mangalia, iar în cazuri deosebite să apeleze numărul unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*