Înscrierile pentru admiterea din acest an la Universitatea „Ovidius” vor fi exclusiv online

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) își așteaptă viitorii studenți la sesiunea de vară a Admiterii 2020 în perioada 6 – 25 iulie, pentru programele de licență, și între 8 și 25 iulie, pentru programele de masterat. În premieră, la toate cele 16 facultăți ale universității înscrierea la admitere se va realiza exclusiv online.

Potrivit UOC, în aceste intervale vor avea loc înscrierile, ierarhizarea candidaților, afișarea rezultatelor și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății. La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea va avea loc în perioada 6 iulie – 8 august. În acest interval vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul propriu.

În premieră, la toate cele 16 facultăți ale UOC înscrierea la admitere se va realiza exclusiv online, pe platforma: https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

„Menționăm faptul că UOC a implementat înscrierea online la 9 dintre facultățile sale încă din anul 2015. Totodată, pentru al treilea an consecutiv, universitatea va pune la dispoziție o platformă de înscriere și pentru românii de pretutindeni: https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/. În această admitere, cei care doresc să urmeze cursuri la UOC, indiferent de ciclul de studii, pot beneficia, ca în fiecare an, de locuri bugetate, după cum urmează: studii de licență – 1.350 de locuri, studii de masterat – 650 de locuri, studii de doctorat – 20 de locuri”, au precizat reprezentanții UOC.

Totodată, în acest an, în 13 facultăți ale UOC (Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă) admiterea va fi prin concurs de dosare, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii, și se va desfășura online.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie probele scrise de admitere se vor desfășura în aulele UOC, în regim față-în-față, respectând cu strictețe și responsabilitate normele de siguranță în contextul pandemiei.

Toate informațiile legate de Admiterea 2020 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*