Infractorii continuă asaltul asupra vârstnicilor prin metoda „accidentul“

Echipaj poliție. FOTO Cătălin Schipor

Cu toată mediatizarea cazurilor de bătrâni înșelați prin metoda „accidentul“, încă mai sunt persoane care pică în plasa infractorilor. Din fericire, o parte dintre cei vizați realizează că stau de vorbă cu infractori și apelează la ajutorul poliției.

Pe 8 ianuarie a fost un nou „asalt“ asupra unor vârstnici, din partea infractorilor ce se ocupă cu înșelătorii prin metoda „accidentul“, telefoanele începând să sune imediat după miezul nopții. În jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 79 de ani, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care i-a spus că fiul acesteia a fost implicat într-un accident rutier, fiind la spital. I s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 7.000 de lei, pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie.

Puțin mai târziu, în jurul orei 02.40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 74 de ani, a fost apelat pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, aducându-i la cunoștință faptul că fiica sa a fost implicată într-un accident. Persoana necunoscută i-a recomandat efectuarea unei intervenții chirurgicale, în schimbul sumei de 15.000 de lei. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţându-și rudele, ulterior fiind sesizate organele de poliţie.

Dimineață, în jurul orei 08.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, de 83 de ani, care le-a spus că a fost apelat, pe telefonul mobil, în jurul orei 4.00, de către un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul lui a fost reținut de polițiști, fiind implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a unei femei. I s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 20.000 de lei, astfel încât fiul acestuia să fie eliberat. De această dată, bătrânul a picat în plasa infractorilor și a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 20.000 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele trei cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*