Începe jihadul locurilor de parcare din Constanța – s-a votat modificarea HCL Constanța privind locurile de parcare

Începe războiul parcărilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

Schimbare totală în ceea ce privește locurile de parcare plătite din municipiul Constanța. Cei care și-au închiriat locurile de parcare nu mai au drepturi depline pe ele. Ba mai mult, dacă nu respectă noua prevedere, pot primi chiar ei amendă. HCL-ul va intra în vigoare după avizul Prefecturii Constanța.

În ultima ședință de Consiliu Local al Municipiului Constanța, proiectul de hotărâre inițiat de către primarul Decebal Făgădău cu privire la modificarea locurile de parcare închiriate de către constănțeni a fost votat și a trecut.

Asta înseamnă, potrivit Regulamentului, că pentru parcările rezidențiale, rezervarea locurilor de parcare este valabilă  luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00.

Cu alte cuvinte, înseamnă că între orele 8:00 – 17:00 de luni până vineri inclusiv, cel care a plătit pentru locul de parcare 173 lei/an, nu are doar el drept de folosință. Dacă pleacă cu autoturismul, nu are voie să mai ridice/blocheze locul cu plăcuța galbenă. Dovada plății și „deținerii“ dreptului de a parca urmând a se face prin afișarea în parbriz sau pe bord, în loc vizibil, a autorizației emisă de Primăria Constanța.

Dacă acest proiect primește aviz favorabil din partea prefectului, de abia atunci va deveni HCL și  va intra în vigoare.

Ca și contramăsură, autoritatea locală are 2 opțiuni:

 • prin Confort Urban care a achiziționat O SINGURĂ PLATFORMĂ DE RIDICARE pentru tot orașul și care nu va putea și opera pe toate străzile din cartiere
 • prin Poliția Locală care poate aplica o amendă celui care a parcat și nu a eliberat locul după ora 17.00, DACĂ șoferul în cauză apare la mașină, în caz contrar, polițiștii locali nu au ce să facă, sau dacă cel care a ocupat locul de parcare este prezent dar refuză să să elibereze locul la solicitarea titularului autorizației, poate fi amendat de la 600 la 1000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

11 Comments

 1. Daca vii la ora 16 30 acasa cu masina si gasesti ocupat trebuie sa astepti jumatate de ora si dupa aceea sa shni sa vina sa ridice masina care iti ocups locul…dsca vine

 2. Sa inteleg ca primesc diferenta de bani ,deoarece am platit 173 lei pana la sfirsitul anului pentru 24 de ore din 24 ????

 3. Pretul platit pentru un an este prea mic avand in vedere cererea. Ridicarea corespunzatoare a taxei minim 1000 ron va face sa existe si locuri libere.

 4. Aceasta este decizia administratiei publice locale (intentionat cu litere mici) care isi reprezinta alegatorii.
  Este adevarat ca s-au simtit bine (si potenti) cand au incasat banii pentru taxele de parcare. Nu faptul ca vor avea sau nu platitori pentru anii urmatori ai respectivelor taxe este important sau ii intereseaza.
  La data cand eu, platitor de taxe si impozite am acceptat si am efectuat platile pentru un loc de parcare, in cunostinta de cauza si in deplin acord cu ofertantul, am platit taxa de parcare pentru a beneficia de locul de parcare 365/366 zile a 24 de ore fiecare. Acum, vine “alesul local” si imi spune ca dreptul meu este valabil in intervalul orar 17.00-08.00. Astept (in prima faza) ca acelasi “ales local” – pentru corectitudinea sub-inteleasa, sa imi aduca la cunostinta ca imi va returna 1/3 din suma platita pentru anul in curs, urmand ca pentru anii urmatori sa decid personal daca mai sunt sau nu dispus sa platesc administratiei publice locale alte sume in contul carora sa isi bata joc de mine.
  Aceasta in prima faza. Apoi, in baza drepturilor constituonale (putin semnificative pentru aceste plaiuri) voi avea “tupeul” sa ma adresez si instantelor pentru a decide in ce masura pe aceste meleaguri dreptul de proprietate / utilizare / folosinta mai este valabil.

  • Domeniul public nu poate fi ocupat de cineva care da 180 de lei pe an. Nicăieri in afara de Cta nu era o așa aberația. Parcarea rezidențiala înseamnă ca îți parchezi masina acolo noaptea si in zilele libere. Este o prostie sa ți ocupat un loc dacă pleci in concediu sau aiurea in tramvai. Si încă o data nu uitați. Este domeniu public. Nu este locul vostru personal, chiar dacă unii așa cred.

 5. Bă dacă tu ti-ai luat masina inaintea vecinului si cu 173 lei pe an vrei sa fii proprietar pe parcare esti idiot! Am vecin idiot care ziua trage masina la umbra si ridica si placuta sa nu-i ocupe cineva locul! E foarte buna decizia! Mai vine o ambulanta mai vine o masina de politie aia unde parcheaza daca ridicati voi alea?

  • Nu sunt “Bă” cu dumneata – în cel mai rău caz Dl. Bă (deoarece când păzeai dumneata vacile mă îndoiesc că mă aflam în zona dumitale de activitate) iar în privința gradului de idioțenie (comparativ cu dumneata) să-i lăsăm pe ceilalți să-și formeze propria părere.
   Nu eu am stabilit regulile (cărora m-am conformat) la data intrării în legalitate cu un loc de parcare, iar aprecierile mele în post-ul anterior au fost strict la o problemă legală legată de “principiul neretroactivității legii” (dacă nu cunoști/înțelegi aceasta te rog studiază / întreabă înainte de a comenta).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*