Începe evaluarea națională. Iată programul fiecărei zile de examen

Examen, educatie, elevi

La Evaluarea Națională din acest an s-au înscris  5.618 absolvenți de clasa a VIII-a, care vor susține probele în 128 de centre de examen (unități de învățământ cu personalitate juridică).
Prima probă a Evaluării Naţionale, de limba şi literatura română, va avea loc luni, 27 iunie a.c, urmând ca proba scrisă la matematică, să se desfășoare miercuri, 29 iunie a.c. Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 iulie, până la ora 16,00.

Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev.

În acest an, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele.

Evaluarea Națională  pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2015-2016 se va desfășura conform următorului calendar:

27 iunie 2016  – Limba şi literatura română – probă scrisă

28 iunie 2016  Limba şi literatura maternă – probă scrisă

29 iunie 2016  Matematica – probă scrisă

1 iulie 2016  Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

1 iulie 2016  Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)

2-4 iulie2016  Rezolvarea contestaţiilor

5 iulie 2016  Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*