Începe „Constanța International Competition – Festival for Young Pianists”, un concurs internațional pentru tinerii pianiști

oncurs internațional pentru tinerii pianiști

Cei mai buni tineri pianiști din Constanța, România dar și din străinătate au ocazia să își exprime talentul în cadrul concursului internațional „Constanța International Competition – Festival for Young Pianists”.

Cea de-a treia ediție a concursului se va desfășura online în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie și este organizată de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și Fundația ACUMM din București. În competiție s-au înscris 67 de concurenți din Franța, Ucraina, Azerbaidjan, Republica Moldova dar și din multe orașe din România.

Competiția și Gala de premiere vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition dar și pe canalul de YouTube al Asociației Nihil Sine Arte: https://www.youtube.com/watch?v= ViBvhyJ8PLs.

Tinerii artiști instrumentiști vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de înalt nivel și performanță pianistică. Juriul concursului este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Boldizsár Csicky, Daniel Goiți, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

”Constanța International Competition – Festival for Young Pianists” va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Toate premiile se vor acorda tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul ”Constanța International Competition – Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorința de a susține arta și cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate și s-a dovedit a fi un real succes.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*