Începe competiția internațională dedicată tinerilor pianiști. Concursul se va desfășura online

Începe competiția internațională dedicată tinerilor pianiști. Concursul se va desfășura online

Cea de-a patra ediție a concursului internațional „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” se va desfășura online în perioada 28 – 31 octombrie.

În cadrul competiției au ocazia să își exprime talentul și pasiunea pentru pian cei mai buni tineri pianiști din Constanța, România, dar și din străinătate. În competiție s-au înscris 81 de concurenți din multe orașe din România dar și din America, Marea Britanie, China, Indonezia, Vietnam, Polonia, Republica Ceha, Macedonia, Armenia, Rusia, Republica Moldova, Belgia, Slovacia, Ucraina, Malaysia, Thailanda, Turcia, Australia.

Tinerii artiști instrumentiști vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de nivel înalt, al cărei juriu este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Boldizsár Csicky, Florian Mitrea, Daniel Goiți, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri, trei premii speciale „concert cu orchestră” și masterclass-uri de pian în România și Germania. Premiile vor fi acordate tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorința de a susține arta și cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate, și s-a dovedit a fi un succes datorită numărului mare de pianiști înscriși, număr ce crește de la an la an.

Proiectul este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Camerloher Musikschule Murnau, Germania, Fundația ACUMM, România, este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și are o valoare totală de 82.200 de lei.

Toți iubitorii de pian sunt invitați să urmărească acest eveniment cultural și gala de premiere pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/ConstantaInternationalPianoCompetition dar și pe canalul de YouTube al Asociației Nihil Sine Arte: https://www.youtube.com/watch?v=es9BDPdYtds.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*