Încep cursurile Școlii de Vară parohiale pentru copii

Un alt fel de școală pentru copii

Săptămâna viitoare, la biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța vor debuta cursurile Școlii de Vară parohiale. Astfel, în perioada 31 iulie – 27 august vor fi organizate activități educative și recreative pentru copiii din parohie şi nu numai.

Împărțiți pe grupe de vârstă de 4-9 ani, respectiv 10-14 ani, cei mici vor participa la ateliere de pictură, desen, muzică, dans popular, creație, jocuri, povești și activități sportive. Pentru toate acestea, parohia le va pune la dispoziție un spaţiu în curtea bisericii și sala de mese a Așezământului „Vasiliada”.

Cursurile școlii se vor desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, după următorul program: luni, Alfabetul sufletului, Psiholog Adriana-Mioara Măgura și Psiholog Cristina Mureșanu (relația copilului cu Dumnezeu, cu sine și cu cei din jur, prin elemente simple de cunoaștere psihologică și duhovnicească, cântec, joc, activități individuale și de grup), marți, Atelierul de Pictură, Artist și Pictor Iconar Mihaela Țigaret, miercuri, Atelierul de Creație (broderie tradițională și cusut pe etamină), Prof. Marinela Ciobotaru, joi, Dansuri Populare, Educ. Gina Luțaș și Elena Tega și vineri, Jocurile copilăriei, Asociația TEAM.
Toţi copiii care participă la activitățile școlii de vară primesc în fiecare zi o gustare oferită de către parohie.

În ultima duminică din august, după slujba Sfintei Liturghii, părinţii şi bunicii vor primi creaţiile celor mici, iar cei care s-au implicat în desfășurarea proiectului, Diplome de apreciere. Coordonatorul proiectului este preotul Ion Jean, slujitor la biserica „Sf. Vasile cel Mare”.
Și la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța este în plină desfășurare Școala de Vară ce a debutat pe data de 3 iulie și se va finaliza pe 27 august.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*