Incendiu la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă. Populația nu este în pericol!

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Un incendiu s-a declanșat în dimineața de 11 iunie la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă. Conform primelor informații oferite de ISU Dobrogea populația NU este în pericol.

”Este vorba de un incendiu minor fără flacără la Unitatea de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informații, este la o pompă. Situația este sub control. Intervin colegii mei la fața locului. Intervenim cu două autospeciale de stingere și o autoscară. Nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert, fără a fi pusă în pericol populația”, a declarat Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța. 

ISU Constanța a venit cu noi detalii despre intervenția de la CNE Cernavodă.

„Pompierii constănțeni intervin pentru lichidarea unui incendiu minor fără flacără izbucnit la o pompă de la unitatea 2 de la CNE Cernavodă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nici evacuat întrucât este vorba despre zona operatională. Situația este sub control, incendiul a fost localizat și se lucrează pentru răcire. Intervenim cu 23 de pompieri și 3 mașini de stingere, o autoscară și un echipaj de prim ajutor” – ISU Constanța.  

SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 11 iunie 2024, în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

„Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali. Reamintim că Unitatea 1 este în programul de oprire planificată” – SNN. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*