Incendiu la bordul unei nave panameze aflate în portul Constanța. 6 transfugi aflați la bord au fost intoxicați cu fum

Pompierii ISU Dobrogea au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la bordul navei. FOTO ISU Dobrogea

Alertă în portul Constanța. O navă aflată sub pavilion Panama – Nordic Barents – s-a aflat sub alarmă de incendiu. Totul a pornit de la o saltea care a luat foc la bord.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, echipajele de intervenție au fost solicitate în Dana 64 a Portului Constanța. șase persoane ar fi fost intoxicate cu fum în urma incendiului, dar focul a fost stins la timp.

“Forțele alocate sunt: un echipaj SMURD B, un echipaj SMURD C, O autospecială de transport pentru victime multiple și o autospeciala de stingere. Din primele informații, toate cele 6 persoane sunt conștiente”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

Cele șase persoane au primit îngrijiri medicale în Portul Constanța. Doi dintre aceștia au fost transportați la Spitalul de Urgență Constanța.

Nava Nordic Barents a sosit în portul Constanța în cursul zilei de 17 noiembrie. Autoritățile au fost notificate că la bord se aflau 6 pasageri clandestini algerieni care au urcat din Istanbul, dar au refuzat debarcarea lor în Constanța. Comandantul vasului a transmis un mesaj în care explică tot ce s-a întâmplat.

“La ora 21.00, transfugii au spart o ușă de la o cabină. Unul dintre ei a scăpat și a rămas întins pe punte. El a cerut ajutor medical. Alți transfugi au dat foc la o saltea într-o cabină, dar am reușit să-l stingem cu ajutorul unui extinctor pe un geam. Dacă focul era mai mare, echipajul nu putea să-l stingă pentru că ușa de la cabină era încuiată.

Vă rugăm să acceptați evacuarea transfugilor de la bordul navei pentru siguranța echipajului și al vasului”, a cerut căpitanul Sergey Bykov, comandantul navei Nordic Barents. 

Nava Nordic Barents este un Cargo de 43,7 TDW. Vasul a fost construit în anul 1995. Ultima escală înainte de Constanța a fost portul turcesc Hereke.

UPDATE: “În data de 17.11.2019, politistii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 22 marinari de naţionalitate filipineză și rusă. Menționam ca, astazi in momentul intrării navei in portul Constanta, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei, se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Din cercetările efectuate la bordul navei, cele șase persoane sunt originare din Algeria.

Comandantul navei a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art.143 pct.1 din OUG 194 /2002, republicată şi modificată de L 157/2011 cu amendă în valoare de 48.000 de lei.

La solicitarea comandantului navei, politistii de frontieră din cadrul G.N. Constanta au apelat Serviciul Unic de Urgenta 112 in vederea acordarii asistentei de specialitate intrucat la bordul navei a luat foc o saltea si persoanele in cauza au inhalat fum. In acest moment, focul a fost stins si persoanele sunt in afara oricarui oricarui pericol”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Pasagerii clandestini de pe o navă din Portul Constanța care au provocat un incendiu pentru a atrage atenția autorităților, au fugit, fiind prinși pe un câmp – Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*