Încărcătura navei Queen Hind a fost descărcată și trimisă la neutralizare

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau s-a răsturnat în Portul Midia. FOTO CTnews.ro

Joi, 12 martie, a fost finalizată operațiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu și sub supravegherea instituțiilor abilitate ale statului.

În cursul acestei zile vor pleca spre neutralizare ultimele transporturi de animale. Astfel, au fost eliminate toate riscurile biologice și de mediu, operațiunea, care a durat două săptămâni, desfășurându-se fără incidente.

Pe 25 februarie 2020, nava Queen Hind a fost adusă în condiții de siguranță la cheu, considerându-se încheiate operațiunile de dezeșuare și ranfluare. Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, șenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricțiile în ceea ce privește navigația în condiții de siguranță în zona Midia.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a semnat, pe 14 ianuarie 2020, cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*