Încălțăminte sport susceptibilă a fi contrafăcută în valoare de peste 2.700.000 lei, descoperită de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Încălțăminte susceptibilă a fi contrafăcută. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța încălțăminte susceptibilă de a fi contrafăcută, inscripţionată cu numele unor mărci cunoscute, în valoare totală de aproximativ 2.700.000 lei.

În data de 23.11.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 3.536 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, fiind destinate unei societăți comerciale din Ucraina.

În data de 27.11.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 3.448 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, fiind destinate unei societăți comerciale din Ucraina.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 2.700.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*