Încălţăminte contrafăcută tip sport, sub denumirea unui brand de lux, în valoare de peste 6,5 milioane de lei, depistată în Portul Constanţa Sud

FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-un container sosit din China, peste 2.600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, susceptibile de a fi contrafăcute.

În fapt, în data de 11.09.2023, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în Portul Constanţa Sud, într-un container sosit cu o navă din China care transporta, conform documentelor, încălţăminte tip sport, s-ar afla bunuri contrafăcute.

Polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control fizic al containerului în care au găsit 2628 perechi încălţăminte sport purtând denumirea unui brand de lux cunoscut.

Valoarea bunurilor a fost estimată la suma de 6.525.324 lei şi ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti.

Întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*