Bunuri contrafăcute și nedeclarate, în valoare de 4,5 milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Bunuri contrafăcute și nedeclarate, depistate în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali constănțeni au descoperit, în două containere sosite din China în Portul Constanța – Sud Agigea, peste 16.100 de bunuri constând în articole vestimentare, țigări electronice, ceasuri și accesorii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Valoarea de piață a bunurilor ar fi fost de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 19 august, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din Bangladesh, încărcat cu articole vestimentare, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 6.540 de produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute. Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Tot în aceeași zi, echipa comună de control a verificat un container sosit din China, încărcat cu diverse bunuri, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina. În urma controlului s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 8.800 de țigări electronice de unică folosință, nedeclarate, peste 8.000 ceasuri și cutii pentru telefoane, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile în cauză, cu o valoare de aproximativ 3.500.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale și contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*