În Medgidia se dă startul lucrărilor de asfaltare. 48 de străzi din municipiu vor fi reparate capital

Gropile de pe mai multe străzi din Medgidia vor dispărea. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Municipiului Medgidia a semnat pe 9 ianuarie, contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului de reabilitare a 48 de străzi din municipiul Medgidia, județul Constanța, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În vederea creşterii gradului de siguranţă a circulaţiei, a reducerii timpului de călătorie prin fluidizarea traficului, precum şi diminuarea poluării aerului în municipiul Medgidia, prin proiect se vor moderniza următoarele străzi: str. Ana Ipătescu, Dunării, Licurici, Lebedei, Dimitrie Cantemir, Ion Vodă, Iezerului, Nufărului, Crinului, Dobrogeanu Gherea, Lucian Grigorescu, Pescărușilor, Rândunelelor, Ilie Dinca, Fdt. Moldovei, Ardealului, Anton Pann, Tineretului, Răzoare, Caraiman, Teilor, Oituz, Jiului, Păcii, Walter Mărăcineanu, Tăbăcăriei, Castanilor, Frasinului, Împăratul Traian, Scarlat Vârnav, Ecaterina Varga, Fdt. Viilor, Merilor, Lalelelor, Monumentului, Principatele Unite, C-tin Golea, Maramureș, Dorobanți, Ibrahim Themo, Radu Negru, Tudor Vladimirescu, Vasile Alecsandri, Ecaterina Teodoroiu, Avram Iancu, Plevnei și Siretului.

Reabilitarea acestora constă în operaţiuni de înlocuire a fundației rutiere și așternere a unui covor asfaltic, ridicarea la cotă a căminelor de vizitare și înlocuirea capacelor acestora, dar și înlocuirea sau montarea de borduri noi.

Lucrările vor fi executate de S.C OYL COMPANY HOLDING AG S.R.L începând cu luna martie 2018, iar valoarea contractului este de 13.256.726, 20 lei, la care se adaugă TVA. Durata de execuție este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, cu excepția sezonului rece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*