În Medgidia s-au încheiat acțiunile de dezinsecție și deratizare

Primăria Medgidia pregătește a treia etapă a campaniei de dezinsecție, deratizare și delarvizare

Primăria Municipiului Medgidia a realizat în perioada 29 mai – 9 iunie, o amplă acțiune de dezinsecție și deratizare, care a cuprins întreg teritoriul municipiului Medgidia și localitățile limitrofe.

Scopul acestei activități desfășurate de administrația publică locală este acela de a asigura atât condiții de igienă și confort cetățenilor cât și de a elimina riscurile de apariție și transmitere a unor boli contagioase sau parazitare.

Campania de dezinsecție și deratizare s-a desfășurat pe o suprafață de 700.000 mp. Aceasta a început în data de 29 mai 2018, cu acțiunea de dezinsecție în zona centrală și de Sud a municipiului și a continuat în perioada 30 mai – 2 iunie 2018 în zonele de Vest, Berărie, Nord, Ostrov, Est, Remus Opreanu și Valea Dacilor. Etapa de deratizare a avut loc în perioada 01 – 03 iunie 2018 și a cuprins locurile publice intens populate precum Parcul „1 Mai”, Piațeta Decebal, Piața Centrală, Piața Vest, spațiile aferente zonelor Sud, Est, Nord, Berărie, Vest și Centru.

Acțiunea de dezinsecție a fost realizată prin stropire ULV cu atomizoare și lance și tratament de termonebulizare(ceață caldă), iar deratizarea a presupus montare de stații de intoxicare din plastic cu momeală raticidă. Pentru aceste proceduri s-au utilizat substanțe precum Taifun Master, Sanitox, K-otrine Profi EC250 și Masterat Pasta.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat aparținând persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii.

Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Medgidia să efectueze, în perioadele imediat următoare, tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite sau spații aflate pe proprietățile private.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*