Îmbăierea în apele mării este permisă la Năvodari: calitatea apei, „excelentă”, confirmată de DSP Constanța

Plajă din zona Mamaia Nord. FOTO: Primăria Năvodari

Primăria Năvodari anunță că îmbăierea este permisă pe plajele sale. Calitatea apei de îmbăiere la Năvodari a fost declarată excelentă de către specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, în urma ultimelor probe recoltate în perioada 12 – 16 iunie.

Potrivit reprezentanților instituției, după prima recoltă de apă de îmbăiere pentru acest sezon estival, desfășurată între 22 mai și 2 iunie, rezultatele monitorizării calității apei sunt încurajatoare, confirmând siguranța și bunăstarea celor care doresc să se răcorească în Marea Neagră la Năvodari.

Astfel, turiștii și localnicii sunt invitați să se bucure de plajele minunate ale orașului, fără a-și face griji cu privire la calitatea apei. Direcția de Sănătate Publică Constanța a certificat că aceasta se încadrează în standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană și este potrivită pentru îmbăiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*